Časovi njemačkog jezika za srednjoškolce su dinamični, interaktivni i tematski zanimljivi. Gramatika i leksika se usvajaju kroz raznovrsne interaktivne aktivnosti, u potpunosti prilagođene interesovanjima, uzrastu i nivou znanja srednjoškolaca.

Metodološki pristup je brižljivo osmišljen, a nastavni kadar u potpunosti osposobljen da radi sa polaznicima ovog uzrasta. Profesori koji izvode nastavu su mladi i puni entuzijazma, što je važno kako bi se polaznici opustili i podstakli da komuniciraju, bez straha od greške, i na taj način prevazišli blokadu u govoru. Kako se u radu sa polaznicima primjenjuje mentorski pristup, profesor posebnu pažnju obraća na svakog polaznika i prati njegov napredak po svim jezičkim vještinama, blagovremeno ukazujući na one jezičke kompetencije koje zahtjevaju dodatno angažovanje polaznika. 

U SVOM RADU PRIMjENJUJEMO NAJSAVREMENIJA SREDSTVA I METODE KOJI UČENIKA NAVODE DA GOVORI NA STRANOM JEZIKU I MAKSIMALNO AKTIVIRA STEČENO ZNANJE.

Nastava se održava 2x sedmično po 75.min., isključivo u dnevnim terminima prije ili poslije redovne škole u nastavnom centru "Germanika" (SLATINA- ul. Albina Herljević 11, preko puta Hitne pomoći Tuzla). U ponudi su su engleski i njemački jezik. Nastava se organizuje u malim  grupama sa maksimum 8 polaznika. 


Mjesečna cijena kursa iznosi 55.-KM.


Više info potražite lično, putem info@germanika.ba ili GSM/VIBER 062 529 829